PROFICIENCY MICHIGAN ECPE

 

Γιατί να πάρω το Proficiency ECPE
αν έχω ήδη το Lower ή το Advanced;


«Βλέπω πολλούς δημοσίους υπαλλήλους,  φοιτητές κι εργαζόμενους να αποκτούν  το Proficiency ... αξίζει τον κόπο ή είναι απλά μια μόδα που θα περάσει

Υπάρχει μόνο ένας παράγοντας που καθορίζει την απάντηση στο "γιατί Proficiency;" … ονομάζεται «οικονομική αξία» του διπλώματος που αποκτάς όταν πετύχεις στις εξετάσεις.

 

Η «οικονομική αξία» του διπλώματος ECPE Michigan επηρεάζεται από δυο μεταβλητές: 

T
ο κόστος απόκτησης του διπλώματος και την αξία που έχει για τον εργοδότη σου στην αγορά εργασίας.

 

Το κόστος περιλαμβάνει τα δίδακτρα, τα εξέταστρα, τον κόπο και το χρόνο που αφιερώνεις για να προετοιμαστείς για τις εξετάσεις.

 

Η αξία για τον εργοδότη προσδιορίζεται από το "ποιος" είναι ο εργοδότης:

1. Το ΑΣ.ΕΠ.
 αν θέλεις να προσληφθείς στο δημόσιο, ή είσαι ήδη δημόσιος υπάλληλος και θέλεις να αποφύγεις την εφεδρεία (δηλαδή την απόλυση) ή στοχεύεις να πάρεις προαγωγή με τα νέα αντικειμενικά κριτήρια. Πόσα μόρια δηλαδή, εισπράττεις από το συγκεκριμένο δίπλωμα, όταν συμμετέχεις στις διαδικασίες πρόσληψης, διατήρησης της θέσης σου ή προαγωγής στο δημόσιο.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι το ΑΣΕΠ, όταν προκυρήσει προσλήψεις πριμοδοτεί με 70 μόρια τους κατόχους
 Proficiency.

Ανά περίπτωση όμως, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες, όπως π.χ. 2,5 μόρια για να γίνετε διευθυντικό στέλεχος στην εκπαίδευση, σε ότι αφορά τους καθηγητές και δασκάλους.

H μοριοδότηση που προσφέρει το Proficiency, ως κριτήριο στις μετακινήσεις, διαθεσιμότητα ή εφεδρεία στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι 15 μονάδες.

Λόγω λοιπόν, των διαφορετικών κατηγοριών μοριοδότησης, ζητήστε διευκρινήσεις από την κάθε δημόσια υπηρεσία που σκοπεύετε να καταθέσετε το
 Proficiency.


2. Ο δεύτερος εργοδότης, είναι η ελεύθερη αγορά.


Η ελληνική νομοθεσία (ΦΕΚ 25/01/96) σας δίνει το δικαίωμα να αποκτήσετε την άδεια διδασκαλίας με το Proficiency. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διδάξετε αγγλικά, σε κέντρο γλωσσών, κατ οίκον ή ακόμη και να ανοίξετε το ΔΙΚΟ σας φροντιστήριο αγγλικών!

 

3. Τα αγγλόφωνα πανεπιστήμια.

Η εισαγωγή στο πανεπιστημιακό τμήμα της επιλογής σας, είναι έμεση εργοδοσία, αν αναλογιστείτε, τα οικονομικά οφέλη που απορρέουν από τα επαγγελματικά δικαιώματα που σας κατοχυρώνει ένα πτυχείο.

Σε ότι αφορά την αναγνωρισιμότητα του
 Proficiency ECPE Michigan, το ευρύ κοινό αγνοεί ότι το πανεπιστήμιο του Michigan, είναι ίσως το μεγαλύτερο γλωσσολογικό ίδρυμα του πλανήτη!  ... σίγουρα μέσα στα "top 3"!

Τώρα, όσο αφορά την εισαγωγή στα βρετανικά πανεπιστήμια, πρέπει να γνωρίζεις ότι:

Ακόμη κι αν κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο, σου ζητά το
 IELTS ή το TOEFL, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι θα σε απορρίψει αν έχει το Proficiency ECPE Michigan. Απλά τους ενημερώνεις ότι μπορείς να αποδείξεις την ΑΡΙΣΤΗ γνώση των αγγλικών σου, μέσω του Proficiency ECPE Michigan.

Επίσης, το πανεπιστήμιο του
 Michigan μας ενημέρωσε ότι:

Οι πτυχιούχοι του
 Proficiency ECPE Michigan μπορούν να πάρουν ισοτιμία του πτυχίου τους, με ανάλογη βαθμολογία MELAB. Το MELAB (MiCHIGAN English Language Assesment Battery) είναι ένα ακόμη πτυχίο του Michigan, και είναι αποδεκτό από τα αμερικανικά και καναδικά πανεπιστήμια ως αποδεικτικό ΑΡΙΣΤΗΣ γνώση των αγγλικών σου, όπως ακριβώς και το TOEFL.


Σύμφωνα με την ίδια αρχή, οι αιτούντες σε πανεπιστήμια της βρετανίας, ίσως να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το
 Proficiency ECPE Michigan ως αποδεικτικό της άριστης γνώσης, ΧΩΡΙΣ την πιστοποίηση ισοτιμίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αρκετά αγγλόφωνα πανεπιστήμια, γνωρίζουν και αποδέχονται το Proficiency ECPE Michigan, χωρίς περεταίρω διευκρινίσεις.

 

4. Επενδύεις στο δικό ΣΟΥ, ανθρώπινο κεφάλαιο!

Το επίπεδο
 Proficiency, σε καθιστά ικανό να έχεις πρόσβαση στο μεγαλύτερο αποθεματικό γνώσης, που υπάρχει στην Γη!

Η γλώσσα της επιστήμης και του εμπορίου είναι τα αγγλικά. Η άριστη γνώση της παγκόσμιας γλώσσας επικοινωνίας, προσδίδει ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ προστιθέμενη αξία στις ικανότητές σου.

Ανακεφαλαιώνοντας, το Proficiency σου επιτρέπει ν’ αποκτήσεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, έναντι των ανταγωνιστών σου που έχουν μόνο το Lower.

 

Αν έχεις ήδη το Lower (b2) και είσαι διατεθειμένος να εργαστείς, τότε το κόστος σε κόπο και χρόνο είναι σχετικά χαμηλό. Ένας μαθητής που πέρασε το Lower ή το Advanced μπορεί να προετοιμαστεί σχετικά σύντομα για να περάσει τις εξετάσεις.

 

Και τα δίδακτρα; ... πόσο κοστίζουν; ...

Αν φοιτήσεις σε κέντρο γλωσσών, τα δίδακτρα κυμαίνονται από 1500 ως 2000 ευρώ, για την προετοιμασία ... αν το φροντιστήριο ξέρει την δουλειά του, τότε τα ΑΞΙΖΕΙ!

Αν τα ψηλά δίδακτρα είναι αποτρεπτικός παράγοντας, τώρα σε περίοδο κρίσης, υπάρχει ΛΥΣΗ για τον εργατικό, που θέλει να πολλαπλασιάσει την επένδυσή του στα αγγλικά.


Καλή Επιτυχία!

Γιώργος Δροσουλάκης

 

Αν θέλεις να προετοιμαστείς οικονομικά για το Proficiency, οργάνωσα το
ΜΟΝΑΔΙΚΟ
 Course Προετοιμασίας   Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ! ...
με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά!
Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ
 

 

Mini ECPE Listening TEST Proficiency ECPE

Λάθη ECPE

 
Ολοκληρωμένο
On-Line Πρόγραμμα
Προετοιμασίας
! 

Full ECPE Tests

Το πλήρες πρόγραμμα σου προσφέρεται μέσω των 4 βιβλίων,
 2 cd 23 αναλυτικών  ΕΝΟΤΗΤΩΝ εντός του συμπληρωματικού
site
 με την ανάλυση όλων των ασκήσεων, διορθωμένες εκθέσεις και τεστ λεξιλογίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ   

 

Proficiency για Αυτοδίδακτους!
 Μαθήματα ECPE
 Ύλη των Μαθημάτων
 Απαντήσεις Course ECPE
 Τα Speaking Tests
 Θέματα Προφορικών ECPE

 

 

 

PROFICIENCY MICHIGAN ECPE

  Πήρα το Proficiency με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών στο κέντρο γλωσσών MULTILINGUAL του Γιώργου Δροσουλάκη.

Ευγενία Καλονάκη